Komondorjaink

Kanok:

Szabóréti Balta (kan)

Tenyésztő: Szabó Gábor

Született: 2011.08.27

neme: kan

Apa: Pénzesgyőri Izmos

Anya: Pénzesgyőri Opál

Eredmények: Tenyészthető,HD-A

Balta kutyámnak ismertem a szüleit. Határozott, komoly területőrző munkával győztek meg arról,hogy egy kis kant elhozzak a kennelembe. ......

Nos,most 2013 van és a Balta 2 éves lett! Ideje frissítenem az adatlapját! Amikor 2011-ben a fenti sorokat írtam,nem gondoltam,hogy eddigi legjobb kiskutya választását sikerűlt produkálnunk,mikor Baltát választottuk. Balta 2 évesen a pásztorkutyás körökben kivívta maga, tenyésztője és a mi kennelünk elismerését! Rendkívűl stabíl, nem agresszív,de bátor és kiváló munkaképességű kutya. Fesztiválok, pásztorkutyás versenyek sztárja,ahol megmutathatja szép küllemét és kiváló munkaképességét! Balta az a kutya aki,soha nem bántaná a családját, védelmezi a rá bízott javakat az élete árán is. Mindenkinek ilyen Komondort kívánok!

Eredményei:

  • 2012.05.12. Klub kiállításon Kölyök osztály győztes!

Balta területőrző Gyömöre 2012

HJCH, HCH, HSCH Hevesi Portámkincse Boglya (kan)

Tenyésztő: Besenyei László

Szül.: 2013.05.14

Nem: Kan

2016. júniusi eredményeivel megkapta a HJCH mellett a HCH és HSCH minősítést is!

Boglya egy kiváló idegrendszerű, nagy méretű, gyönyörű kan kutya... stb-stb. Lehetne sorolni az érdemeit ennek a kutyának, de nekem nem ezért keltette fel a figyelmemet. Boglya egy olyan párosításból született, amilyen még nem volt. Két olyan vérvonal találkozik benne, ami soha nem találkozott előtte! Így Boglya egy "friss vérű" (nincs az ősei között rokon) Komondor, egy óriási kincs! Tenyészetemben minden szukától idegen, várhatóan a kölykei is egészséges, bátor, stabil idegrendszerű Komondorok lesznek! Nekem ez a lényeg ebben a kutyában! :)

Eredmények: Tenyészthető, 3 x HPJ, 3 x HFGY, 3 x BOB, Derby Győztes 2014, Best Derby 2014, EDS EX.II.

Boglya kutyánk a 3. HPJ címmel elnyerte a HJCH címet! (Fiatal Magyar Bajnok)

Boglya a 2016. június eleji Budapest Grand Prix nemzetközi kutyakiállításon 3 x CAC, BOB, CACIB, 2 x Res.CACIB címeket nyert! Ezzel megkapta a HJCH mellett a HCH és HSCH minősítéseket is! 

Szukák:

Pengyomhegyi Holdviola "Bige" (szuka)

Tenyésztője: Kohári István

Nem: szuka

Szül.: 2013. 04. 04.

Holdviola névre valahogyan nem áll rá a nyelvem, ezért hívom Bigének ezt a kedvenc szukámat. Talán csak a törzskönyvi neve az ami nem tetszik ebben a kutyában! Családhoz ragaszkodó, gyermekszerető igazi védelmező ez a Komondor lányka. 2014-es évben sok kiállításon megfordultam vele, sokszor bizonyította,hogy szép küllemű, stabil idegrendszerű kutya! Tenyésztésemben is komolyan számítok rá!

Eredményei: Tenyészthető,HD-A, 3x CAC, 2x RES.CAC, RES.CACIB 

Kulcsi Komisz Fruska (szuka)

Tenyésztő: Partizer Csaba

Született: 2011.11.24

neme: szuka

Apa: Hídvégi Áron

Anya: Viharsarok Puszta Zsuzsi

Fruska egy álompárosítás (számomra) gyümölcse. Hídvégi Áron és Viharsarok Puszta Zsuzsi lánya. Áron és Zsuzsi voltak azok akik minden munka teszten,versenyen kiválóan szerepeltek. Eddigi legjobb munkaképességű Komondorok akiket láttam. De mint minden jó idegzetű komondor ők is kiváló családi kutyák! Remélem Fruska tovább viszi szülei kiváló képességeit! 

Kulcsi Komisz Onga (szuka)
Virányosi Hunor Magor Lelle (szuka)
Kalocsa-Érsek Udvari Sinka (szuka)

Tenyésztője: Fekete Ferdinánd

Született: 2011.07.23

neme: szuka

Apa: Kalocsa-Érsek Udvari Misi

Anya: Almádi Hársasúti Nefelejcs

Sinka nagy méretű, kiváló mozgású kutya. Már kiskorában is megtetszett,hogy nem tudta senki és semmi megijeszteni. De nagyon jó lelkű kutya. Imádja a gyerekeket, élvezi a közös programokat. Területén kívűl mindig kedves,kutyával,emberrel egyaránt. Viszont,rendíthetetlen területőrző képességekkel rendelkezik. Komolyan számítok rá a tenyésztésemben is!

Sinka területőrző Gyömöre 2012